Ismerje meg közelebbről is alapítványi óvodánk programjait!

Az előírt óvodapedagógiai terven túl, olyan fejlesztő és szórakoztató programokkal és szolgáltatásokkal tesszük színesebbé alapítványi óvodánk mindennapjait, amik egyszerre állítják a gyermekeket kreatív kihívások elé, de amik a rendszeres napi/ heti mozgásukat is biztosítják. A cél minden esetben az, hogy a gyerkőcök ne kötelező feladatként éljék meg ezeket az alkalmakat, hanem maximálisan örömüket leljék bennük. Rendszeres színházi előadások, zenés programok, budakeszi vadaspark által biztosított erdei állatok bemutatása, kutya gondozása,szerepelnek programjaink között. Boldogságóra programunk nagyon közkedvelt a gyermekeink körében. Alapítványi óvodánkban minden héten van valami kihagyhatatlan vidám esemény.


Úszás, gyermekjóga, téli sportok

Köztudott, hogy a mozgáshiányos életmód, a rossz tartásbeli beidegződések következtében, a gyermek hátizmai nem fejlődnek megfelelő ütemben, ami rövid időn belül rossz testtartáshoz vezethet. Erre különösen érdemes még időben odafigyelni, mert megfelelő mozgással számos későbbi mozgásszervi problémát kiküszöbölhetünk.
Heti lábtornánkat nagyon szeretik ovisaink.
Az alapítványi óvodánkban lehetőség van heti rendszerességgel  úszásoktatást igénybe venni. Az úszás a test minden izmát erősíti, átmozgatja, ez pedig hozzájárul a jó testtartás kialakulásához.
A hideg idő beköszöntével nagyobbacska óvodásainkat a téli sportokkal, ezen belül síeléssel és korcsolyázással ösztönözzük több, jótékony és szórakoztató mozgásra.
Mivel a gyermekekkel élménydús és változatos gyakorlatokkal tudjuk csak megszerettetni a rendszeres testmozgást, ezért magánóvodai „átmozgató” programjaink közül természetesen nem hiányozhat, a napjainkban is igen népszerű gyermekjóga. A gyermekjógáról azt érdemes tudni, hogy gyakorlatai merőben eltérnek a hagyományos tornaórás gyakorlatoktól; a kicsik mozgásigényének kielégítésén túl, a gyermekjóga az érzelmi intelligencia fejlesztésére is alkalmas.

 

Nyelvi ismeretek elsajátítása a magánóvodában

A helyes és tiszta beszéd nem csak az anyanyelv elsajátítása miatt fontos, de a szókincs és a nyelvi kifejezőképesség szemszögéből is jelentős, mi több, segíti az írás, olvasás és helyesírás megtanulását is. Ezért magánóvodánk logopédusa évenként vizsgálja és fejleszti a gyermekek beszédkészségét, de intézményünkben hatékony idegennyelv-oktatás is zajlik, valamit nagy hangsúlyt fektetünk az iskolaelőkészítő-foglalkozásokra is, amik megkönnyítik az óvoda-iskola közti intézményes váltást, ami így mind a gyermeknek, mind pedig a szülőnek kevésbé lesz megterhelő.